Pazar, Ekim 15, 2006

Yenilikler

Merhabalar,

İlk yarışmanın üstünden artık yeteri kadar süre geçti ve yeni yarışmayı ilan etme vakti geldi. Ama önce ilk yarışmadan edindiğimiz tecrübeninde yardımı ile bazı yeniliklere gidiyoruz. Kuralları değiştirdik. İlk yarışmadaki katılım azlığı ve katılımcıların yaşadığı bazı sorunları göz önüne alıp geliştiricilere daha fazla serbestlik sağlama kararı aldık. Umarım hoşunuza gider ve bu sefer katılım daha fazla olur.

Yeni yarışmanın ilanı en kısa sürede yapılacaktır. Bu ilan büyük ihtimalle 1 saat içinde olacaktır ama yinede 1-2 gün gecikme ihtimali bulunmaktadır. Sizden ricamız yarışmanın haberini mümkün olduğunca yaymanızdır. Ne kadar çok kişi bilirse katılımda o oranda artacaktır.

Ayrıca ilk yarışmada gözlemlediğimiz kadarı ile birçoğunuz 1 haftada basit bir oyun hazırlamakta zorluk çektiniz. Şans eseri geçenlerde şu makaleye rastladık. Hızlı oyun prototipi geliştirme hakkındaki bu makalede hem bu konudaki başka birçok makaleye link bulabilirsiniz hem de yine bu konu hakkında güzel bilgilere ulaşabilirsiniz. Ne yazık ki bu makale ingilizce. Üzgünüz şu anda elimizden bu kadarı geliyor. Ama umudumuz bu yarışmaya yapacağınız katılımlardan elde edeceğiniz tecrübe ile ileride sizin benzeri Türkçe makaleler yazmanız.

Yarışmada en çok sıkıntı çekilen konulardan biride ikili tema sistemi idi. Kiminiz temaların tamamen kaldırılmasını dahi istedi. Açıkcası bu seçeneği bile düşündük ve sonuçta iki temanın oldukça fazla olduğunu kabul edip tek temaya düşüdük. Tema mecburiyetinden vazgeçmiyoruz çünkü yarışmamız kısıtlı sürede birşeyler başarma üzerine kurulu ve bu süreye uyulduğunun ispatıda bu tema olacaktır.

Son olarak, arada kaynayan bir konu olarak çalışma günlüklerine değinmek istiyorum. Bu konuda sizi zorlamak istemiyoruz. Ama projenizin gelişim aşamalarını anlattığınız bir günlüğün hepimiz için güzel bir kaynak olacağını düşünüyoruz. Bu yüzden sizden isteğimiz projeye başladığınızda bir günlük tutmayıda ihmal etmeyin. Tek yapmanız gereken gün gün (yada istediğiniz sıklıkla fark etmez, en güzeli her çalışma seansından sonra :) ) yaptığınız çalışmaları, projenin gelişimi aşamasında karşılaştığınız durumları, problemleri ve bunlara bulduğunuz çözümleri yazmanız. Bu sayede yeni başlayacaklar için güzel dökümanlar elde edeceğimizi düşünüyoruz.

Şimdilik bu kadar.

- Kafein OverDose

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home