Cumartesi, Eylül 16, 2006

Hakkında

Ne?

Bir oyun yapım yarışması. Çok büyük birşey değil. Ufak eğlencelik bir yarışma. Kısıtlı bir süre içerisinde size verilen çeşitli temaları kullanacağınız ufak ama güzel bir oyun hazırlamaya çalışacağınız bir yarışma.

Neden?

Çünkü bu tarz yarışmalar eğlencelidir. Eğlenmek için yani. Ayrıca çoğumuz gazla çalışan adamlarız. Ama bir oyunu bitirmek çok uzun bir süreç ve çoğumuzun gazı buna yetmiyor. Bitmemiş projelerdense bitmiş ufak projeler daha güzel olacağı için. Bu sayede elimizin altında bitmiş bir oyun oluyor. Bu geliştiricileri ilk etapta moral olarak iyi yönde etkiler. Sonra biten oyun bitmemiş oyunlardan daha fazla tecrübe edinmemizi sağlar. Ve de işin sonunda daha üretkenleşmiş oluruz. Ayrıca yarışmanın size sunduğu tema ve süre kısıtlaması ile hem rakiplerinizle hem de kendinizle yarışmanız gerekecek. Bu da daha çok eğlence demek.

Nasıl?

Yarışmanın tarihlerini ve süresini size önceden bildireceğiz. Kullanmanız gereken temaları ise yarışma başlamadan 1 saat önce açıklayacağız. Katılmak için yapmanız gereken tek şey yarışma bitmeden oyununuzu bize ulaştırmanız. Bizde bir aksaklık çıkmaması için bize ulaşan her başvuruya onay mail'i ile cevap vereceğiz.

Oylama da ise aşağıdaki konu başlıklarına dikkat edeceğiz:

- Eğlence
- Yaratıcılık
- Üretim (görsel, işitsel ve genel olarak bütünlük)
- Oynanabilirlik

Her juri üyesi bu konu başlıklarını dikkate alarak katılan oyunları inceleyecek, sonuçta verilen oylar toplanıp sıralama belirlenecek.

Juriler ise yarışma ilanı sırasında ilan edileceklerdir.

Peki ya sonra?

Yarışma sona erdikten 2 gün sonra yarışma sonuçları açıklanacaktır. Bu süre katılımcı sayısına göre 1 gün ileri ya da geri oynayabilir. Sonrasında ise hepimiz dinlendikten sonra yarışma yeniden başlayacak, ilgi olduğu ve elimizden geldiği sürece devam ettirilecektir.

Yarışmaya katılan hiçbir oyun hakkında hak talep edilmeyecektir. Oyunlar yaratıcılarına aittir.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home