Pazar, Eylül 17, 2006

Açıklığa kavuşması gereken birkaç şey

Merhabalar,

Biraz daha açıklama yapmam gerektiğini düşündüm.

İlk olarak Kafein-OD'nin OD'sinin açılımı overdose yani aşırı doz'dur. Yarışma sırasında tüketeceğinizi ön gördüğümüz kahve miktarına gönderme yapmaktadır ve Türkçe-İngilizce kırması olmasının tek sebebi benim daha iyi bir isim düşünememem yüzündendir.

İkinci konu bize gelen bir soru. "Hazır oyun motorları kullanılabilir mi?". Es geçtiğimiz bir konuydu. Çünkü yapılacak katılımın boyutundan emin olamadığımız için oyun yapım programlarını yasaklamamaya karar vermiştik ama hazır oyun motorlarını ise unutmuşuz. Hazır oyun motorları oyun sistemini hazır olarak sunacağı için yarışmada haksızlığa neden olacaktır. Bu yüzden yasaklanmalı. Ama aynı şey oyun yapım programları içinde geçerliydi. O yüzden oyun yapım programlarını kullanmakta artık yasaktır. Umarım bu kararımız hiçkimsenin katılmını engellemez. Bu kural değişikliği kurallar bölümüne eklenmiştir.

Üçüncü konu ise geliştirme günlükleri diyebileceğimiz şey. Sanırım bundan daha önce bahsetmedik. Konu şu zorunlu olmasanız da siz katılımcılardan yarışma sırasındaki geliştirme aşamasını bir günlüğe kaydetmenizi istiyoruz. Bu sayede elimizde basitte olsa bir oyun yapım sürecinin anlatıldığı (çeşitli sorunlar ve bulunan çözümleri vb. şeyler) bir döküman olur. Güzel bir fikir olduğunu düşünüyoruz ve sizinde mümkünse bu günlükleri tutmanızı istiyoruz. Yine de son karar sizin tutmayadabilirsiniz, sizi zorlamıyoruz.

Dördüncü konu ise kişisel kütüphanelerin yasaklı olması. Bunun nedeni bu tarz yayınlamadığınız ama kendi çalışmalarınızda kullandığınız kişisel kütüphanelerinizi kullanmanız durumunda önceden hazırladığınız kodu kullanmış sayılırsınız. Yani yarışma başlangıç tarihinden önce başlamışsınız gibi olur. Ama bu kütüphaneyi başkalarının da kullanabilmesi için yayınlarsanız (kodlarını yayınlamanıza gerek yok sadece binary halde de olsa yeter) bu sorun ortadan kalkar ve bir nevi eşitlik sağlanmış olur. Gördüğünüz üzere bu kuralın amacı eşitsizliği gidermek.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home