Salı, Eylül 26, 2006

Sonuçlar

Evet, merakla beklediğiniz an geldi, sonuçları açıklıyoruz. Ama şimdiden söyleyim yarışma umduğumuzdan çok daha kötü sonuçlandı. Kızgınız hepimiz. Devam edip etmemeyi soruyoruz kendimize ama edeceğiz, ama böyle sürerse ne kadar devam ederiz bilmiyoruz. Lafı uzatmadan sonuçları açıklayayım.

4 oyun katıldı yarışmamıza. Emir "Skate" Akaydın'dan "I.F.O.", Ahmet "Gord10" Keleş'ten "Virus Tycoon", Sarper "Nomax" Şoher'den Virüs ve son olarak Ozan "Ozmoz" Ekinci'den "Büyük Kaçış".
Sıralama şöyle:

1- I.F.O.
(Demoscene arşivcileri ya da pouet glöpçüleri bu oyunu scene ile alakalı herhangi bir yere upload etmeyin,
Skate bu oyunu daha geliştirmeden scene ile ilgili bir yere yüklenmesini istemediğini açıkça belirtti.)
2- Virüs
3- Büyük Kaçış
4- Virus Tycoon

Oyunları birazda yakından inceleyelim.

I.F.O.

Birinciliği kazanan I.F.O. bu yarışmada görmek istediğimiz türden bir oyun. UFO'ların IFO'lara dönüşmesi çok yaratıcı bir fikir. Oynanış hızlı ve eğlenceli. Prodüksyon eksiksiz. Oyunda tek eksiği görülen şey çeşitli power-up'ların olması ve göreceli olarak basit grafikler olsa da bütün bunların sebebi yarışmaya yetişmesi için acele edilmesi. Buna rağmen 3-4 gün içinde bitirilen bu oyun bize ve herkese 1 haftada hem yaratıcı fikirlere sahip hem de eğlenceli bir oyun çıkarılabildiğini ispatlıyor.

Virüs

Bu oyun ise bize eğlenceli bir oyun vaat eden bir fikre sahip olmasına rağmen Nomax'ın yarışma haftasında iki kez şehir dışına çıkması gerektiği için yetiştirilemedi. Fikir basit. Siz bulaştığı insanı kontrol edebilen bir virüssünüz ve amacınız olabildiğince çok insanı öldürmek :). Şu ana kadar hazırlanmış grafiklere bakarak sonucun güzel olacağını söylemek zor değil. Umarız Nomax bu oyunu burda bırakmaz ve geliştirir, çünkü sonuç oldukça güzel olacağa benziyor ve bizde bu yüzden ikinciliği bu oyuna veriyoruz.

Büyük Kaçış

Ozmoz'u bu oyunu yarışmaya katılabilmek için alelacele yapılmış bir çalışmaya benziyor. Hikaye yarışma tema'larına uyabilmek için güzelce ayarlanmış, çok basitte olsa ihtiyacı karşılayacak birşey çıkmış ortaya. Oyunun görsel yanı oldukça kötü kalsa da asıl sorun oyunun programlamasında bir çok sorun bulunmasında. Yine de bitmiş bir oyun olması bir artı ve bu yüzde üçüncü sırayı alıyor.

Virus Tycoon

Gord10'un yarışmaya katılabilmek için son anda yolladığı bu oyun, oldukça ilginç bir fikre sahip. İnsanlarla virüslerin yerlerini değiştiriyor. "Abi alnında virüs var!" diyerek başlayan bu oyun oldukça ilginç bir hikaye vaat etse de daha oyunun çok başında sona ermesi yüzünden hayal kırıklığı oluyor. Gord10'a mesajımız ise bir daha ki sefere yarışmanın bitmesine 2 saat kala değil, başlamasından 2 saat sonra başla :).

Neyse oyunlarımız bunlar. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. Katılmaya çalışan ama yetişemeyenlere de. Ama hiç uğraşmayanlara teşekkür yok.

Yarışmanın ikinci ayağıdan önce çeşitli kural değişikliklerie gideceğiz. Amacımız herkesi memnun edecek bir orta yol bulmak. Umarız katılım bu sefer daha çok olur.

4 Comments:

At 11:29 ÖS, Anonymous Adsız said...

Bence bir dahaki yarışmanıza ilgi artacaktır.

Bu organizasyon bitmesin. Belki zamanı gelince bu tür oyunlar yapmak isteyen ben gibi insanlar da size katılırlar.

İmza : İsmini vermek istemeyen programcı

 
At 11:32 ÖS, Anonymous Adsız said...

Yarışma için teşekkürler. Bu yarışma olmasa hayatta bu tür bir oyun yapacağım yoktu. Oyunu geliştirmeye ve önümüzdeki yarışmalara vakit elverdiğince katılmaya çalışacağım. Oyun programlamaya benden çok daha fazla gönül vermiş insanlardan daha fazla ve kaliteli katılım bekliyorum.

 
At 3:52 ÖÖ, Blogger Ahmet Kamil Keleş said...

Herkese tebrikler :)

(yarışmanın bitişine 2 saat kalmasını beklemek o kadar iyi bir fikir değilmiş sanırım :P Bir dahaki yarışmada çok daha güzel bir oyun yamaya çalışacağıma emin olabilirsiniz)

 
At 5:35 ÖS, Anonymous Adsız said...

Bu yarışmayı bir kaç ay içerisinde tekrar etmeyi planlıyoruz. Fakat katılımcı arkadaşlara illa ki 3D yapmak zorunda olmadıklarını hatırlatmak isterim. Bir de şu tema olayına güzel bir "çözüm" bulursak fazla sorun kalmaz sanırım ortada.

Katılım gösteren, gösteremeyen ama deneyen ve destek veren herkese teşekkürler.

 

Yorum Gönder

<< Home