Pazartesi, Eylül 18, 2006

Birinci yarışmanın temaları

Evet arkadaşlar, hepinizin merakla beklediği "Temalar" belirlendi.

Teknik Tema: Karşıt tarafları yönetebilmek

Sanatsal Tema: Virüs


Şimdi biraz açalım bunu. İlk olarak teknik tema'nın ne olduğundan başlayalım. Teknik tema'da size verilen temayı oyun sisteminizde kullanmak zorundasınız. Mesela varolan temamız üzerinden bir iki örnek verelim. Mesela birbirine karşı savaşan ülkeleri yönetebildiğiniz bir oyunda buna girer, Age of Empires'taki ermişlerin karşı tarafın askerlerini sizin tarafınıza çevirmeside. Bu konuda sizi olabildiğince özgür bırakıyoruz. İsteyen yaratıcılığnı konuştursun, isteyen bilinen bir fikri çok güzel bir şekilde ele alsın. Seçim sizin.

Aynı şey sanatal tema içinde geçerli. Bu temayı ise oyunun tasarımı, hikayesi, görselleri vb. alanlarda kullanmanız gerekiyor. Önemli bir parçası olabilir ya da basit bir bölümü olabilir. Ama oyunda yer etsin, çok ufak bir detay olmasın yeter.

Gördüğünüz üzere bu temalar sadece işin içine biraz daha eğlence katmak, sizi birazcık daha zorlamak ve zihinlerinizi biraz daha çalıştırtmak için.

Yarışmamız bugün saat 13:00'te başlayacaktır ve başlayışı siteden ilan edilecektir. Başlamadan önce ya da yarış başladıktan sonra sormak istediklerinizi bize sormaktan çekinmeyin. Ve unutmayın yarışa en başından katılmak zorunda değilsiniz önemli olan yarış sona ermeden oyununuzu bize ulaştırmanız.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home